Nena Pavelić

Nena Pavelić

Nena Pavelić rođena je 1990-te u Rijeci, ali za sebe i sama kaže da je oduvijek „ni na nebu, ni na zemlji“. Po zanimanju  se bavi marketingom, a po pozivu je ilustratorica. Nakon što odradi jutarnju smjenu kao voditeljica marketinga u agenciji za oglašavanje, voditelj popodnevne smjene postaje njen trogodišnjak. Večernju smjenu, pak, ostavlja za ilustriranje i pisanje. Kao freelance ilustratorica radi za razne klijente u Hrvatskoj, ali i šire.

Već je u djetinjstvu maštala kako će raditi slikovnice za djecu, ali je njen spisateljski put naglo skrenuo u smjeru računarstva. Pjesme i priče potpuno je zamijenila crtanjem i fotografijom pa je tako sudjelovala na nekoliko skupnih izložbi, što s likovnim radovima, što s fotografijom. Ilustracija i grafički dizajn postali stalni dio njenog života, što kroz posao, što kroz privatne radove.

Snovi o pisanju i ilustriranju slikovnica vratili su se ponovno tek uz odrastanje djeteta. Nešto starija i mrvicu hrabrija, konačno odlučuje da bih svoj rukopis i ilustracije mogla pokazati nekome izvan svoga stana. Njena prva slikovnica „Kako biti najjači“, izdana pod nakladničkom kućom Val, nastala je upravo tako. Uz malo mašte, malo dječje inspiracije i puno traganja za hrabrošću.