Lucija Stanojević

Lucija Stanojević

Lucija Stanojević diplomirana je glazbenica, violinistica i profesorica violine. Uz solističke nastupe bavi se i orkestralnim i komornim muziciranjem, a bila je i članica brojnih bandova. Snima glazbu za kazalište. Piše priče za djecu, a prvu slikovnicu "Ritam Zvukolik", u suradnji s ilustratoricom Katarinom Matković, objavila je 2018. godine. U suradnji s HDS-om i Muzičkim biennalom 2021. radi i osmišljava šest edukativnih emisija o suvremenoj glazbi za djecu – "MBZ KIDZ". Glazboliko ilustrirani priručnik "Zika Zika Muzikaaa!" za djecu i pedagoge objavila je 2022. 

Programi za djecu "Zika Zika Muzikaaa!" i "MBZ KIDZ", između ostalog, izvođeni su širom Hrvatske u sklopu projekta "Ruksak pun kulture" Ministarstva kulture i medija 2022. i 2023. Surađivala je s HRT-om i HGM-om, simfonijskim i jazz orkestrom HRT-a, pod vodstvom dirigenta Alana Bjelinskog u sklopu ciklusa edukativnih koncerata za djecu i mlade. Tom je prilikom napisala scenarij "Od klasike do jazza" i bila jedan od naratora. Organizirala je i vodila brojne radionice za djecu i mlade u sklopu mnogih festivala: 56. i 57. MDF Šibenik, Legendfest, KNAP, Classical music festival u Puli, Cu ‘Fus Samobor, Jazz fest Koprivnica, Muzički biennale Zagreb…Surađivala je s brojnim umjetničkim organizacijama i međunarodnim projektima diljem svijeta. Jedna je od autorica i izvođačica opere za bebe "Opera rosa" koja je 2023. nastala u sklopu Muzičkog biennala u koprodukciji s HNK u Zagrebu.

Dvije akademske godine vodila je kolegij Plesni praktikum na Odsjeku za suvremeni ples Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu.  Zaposlena je u Glazbenoj školi Jastrebarsko kao profesorica violine.